Anunturi proiecte/Evenimente Anunturi proiecte/Evenimente

Înapoi

Proiectul pe care l-am derulat cu CNCAN a fost finalizat

Ieri în cadrul conferinței organizată împreună cu partenerii noștrii CNCAN, NRPA, IAEA am marcat finalizarea proiectului „Întărirea capacității de reglementare în domeniul siguranței nucleare și radiologice și al pregătirii și reacției la situații de urgență în România".

 

A fost un proiect cu rezultate deosebit de importante pentru domeniul securității nucleare în România, bazat pe colaborarea și schimbul de bune practici între CNCAN și partenerii  săi: Autoritatea pentru Protecția împotriva Radiațiilor din Norvegia (NRPA) și Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA), pe care încercam să-l continuăm și pe viitor.

 

 În mod concret, activitățile acestui proiect au condus la consolidarea capacitații instituționale a CNCAN în domeniile specifice de lucru,  precum siguranţa şi securitatea transportului de materiale radioactive şi nucleare pe teritoriul României, inspecţii, surse de radiaţii ionizante, managementul deşeurilor radioactive, etc. Au fost achiziționate noi sisteme hardware şi software, precum și echipamente specifice, ce vor facilita activitatea specialiștilor CNCAN. Pregătirea şi capacitatea de răspuns la situaţii de urgenţă nucleară a autorităților române au fost testate în cadrul exercițiului național Valahia 2016, ce a avut loc în perioada 4-6 octombrie 2016 la Cernavodă, cu implicarea entităților responsabile pentru gestionarea acestui tip de evenimente. Personalul CNCAN a beneficiat de numeroase instruiri și de noi metodologii și proceduri de lucru, actualizate cu cele mai noi reglementări internaționale.

 

Pentru informații suplimentare cu privire la proiect și la domeniul securității nucleare poate fi accesată pagina de internet lansată ieri www.nuclever.com