Vizite proiecte Vizite proiecte

Înapoi

Vizita de monitorizare la proiectul "Înființarea unui centru terapeutic pentru femei in cadrul Penitenciarului Gherla"

Punctul National de Contact/Ministerul Fondurilor Europene împreuna cu reprezentanți ai Operatorului de Program/Ministerul Justiției si ai Partenerului de Program din Romania, respectiv Penitenciarul Gherla, au participat în data de 03 martie 2016 la Gherla, la o vizită de monitorizare a proiectului „Înființarea unui centru terapeutic pentru femei in cadrul Penitenciarului Gherla" finanțat în cadrul Programului RO 23 – Servicii corectionale, inclusiv sanctiuni non-privative de libertate. 

Proiectul este implementat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), în parteneriat cu Penitenciarul Gherla și Penitenciarul Bredveit din Norvegia, cu o alocare  financiară din Granturile Norvegiene 2009-2014, în valoare de 1.232.437 Euro.

Grupul țintă al acestui proiect este reprezentat de femei private de libertate (inclusiv de etnie rroma) care suferă de tulburări specifice și lucrători de penitenciare care lucrează cu acest grup țintă. 

Lucrările aferente înființării Centrului Terapeutic pentru femeile private de libertate în cadrul Penitenciarului Gherla au fost finalizate, urmând ca în următoarele luni să fie finalizate dotările corespunzătoare si centrul terapeutic sa devina funcțional. În cadrul acestuia sunt amenajate 60 de locuri de detenție, care respectă standardele europene in domeniu.  

În cadrul proiectului se va dezvolta un program special de recuperare psiho-socială și protocoale clinice pentru sprijinirea femeilor private de libertate, și se are în vedere îmbunătățirea competențelor profesionale și a cunoștințelor personalului din cadrul penitenciarului ce lucrează cu femei private de libertate

Detalii Proiect: www.anp.gov.ro
Detalii Proiect video: https://www.youtube.com/watch?v=eq_2Qpo0ia8 
Site dedicat Programului RO23: www.norwaygrants.just.ro 
Operator de Program: Ministerul Justiției