Înapoi

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 15 aprilie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a avut astăzi, 15 aprilie 2015, o întrevedere cu ministrul norvegian pentru afaceri europene și SEE, Vidar HELGESEN.

Principalele teme de discuție abordate de cei doi oficiali au fost legate de accelararea măsurilor pentru implementarea programelor aprobate în perioada curentă de eligibilitate a granturilor SEE si norvegiene (până la 30.04.2016), respectiv începerea negocierilor în cursul acestui an pentru viitorul cadru financiar 2014-2019 între România și țarile donatoare.

În cadrul discuției s-au punctat și importanța asigurării de asistență tehnică din perspectiva cooperarii transfrontaliere, în special în ceea ce privește continuarea sprijinirii cooperării celor două țari cu Republica Moldova, precum și cea legată de fondurile dedicate îmbunătățirii situației romilor prin proiectele aprobate pentru România, în domenii precum accesul la sănătate, educație, justiție.

"Doresc să mulţumesc partenerilor norvegieni, reprezentanților Ambasadei Norvegiei în România pentru colaborarea deschisă, flexibilă, dar şi pentru sprijinul constant acordat autorităților române. Îmi exprim convingerea că această colaborare va continua și în viitor", a apreciat Marius Nica.

La rândul său, ministrul norvegian a subliniat că guvernul pe care îl reprezintă apreciază evoluția foarte bună la nivel bilateral, inclusiv din punct de vedere politic, cu țara noastra, drept dovadă stând rezultatele foarte bune obținute în urma colaborării dintre cele două state. Vidar HELGESEN s-a arătat interesat de continuarea colaborării pe actualele proiecte derulate dar și pe cele din viitoarea perioadă de programare. 

Ministerul Fondurilor Europene - Unitatea de Comunicare

Tel: 0372 838 757

E-mail: presa.mfe@fonduri-ue.ro