Înapoi

Conferința de lansare a programului "Promovarea egalității de gen si a echilibrului între viața profesională si viața privată" finanţata prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 implementat in România

Comunicat de presă – 05 martie 2014 

     În data de 04 martie 2014, a avut loc conferinta de lansare a programului RO11 „Promovarea egalității de gen si a echilibrului între viața profesională si viața privată"finanţata prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 implementat in România.

      Conferinţa a fost organizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în calitate de operator de program. La eveniment au participat Excelența Sa Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, dna Cătălina Meliță – Ministerul Fondurilor Europene, dnul Costel Bercuș – Roma Education Fund.

Între participanții la conferință s-au numărat reprezentanți ai autorităților publice locale, consilii județene și consilii locale, aplicanți eligibili pentru program, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniu.

     Conferinţa a constituit un prilej pentru diseminarea către toți cei interesați a programului „Promovarea egalității de gen si a echilibrului între viața profesională si viața privată", precum și de informații privind Ghidului Solicitantului.

     În intervenţiile susţinute în cadrul evenimentului s-a punctate importanța abordării integratoare de gen și a principiului concilierii vieții private cu cea profesională în toate politicile publice, cu precădere în ceea ce privește ocuparea și măsurile de creștere economică, obiective comune atât la nivelul Uniunii Europene cât și la nivelul statelor din Spațiul Economic European.