Înapoi

Granturi Norvegiene alocate pentru Programul Cooperarea în spaţiul Schengen şi combaterea crimei organizate şi a infracţionalităţii transfrontaliere, inclusiv a traficului şi a grupurilor infracţionale itinerante

Ministerul Afacerilor Interne în calitate de Operator de Program a organizat astăzi evenimentul de lansare a Programului RO 21 – Cooperarea în spaţiul Schengen şi combaterea crimei organizate şi a infracţionalităţii transfrontaliere, inclusiv a traficului şi a grupurilor infracţionale itinerante finanțat din Granturile Norvegiene 2009-2014. La eveniment au participat reprezentanti ai Oficiului Mecanismului Financiar - Bruxelles, Politiei Norvegiene, Punctului National de Contact din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, alaturi de reprezentanti ai promotorilor, IGPF, IGI, IGPR, ANITP.

Programul are o alocare de 5.300.000 Euro la care se adaugă 935.294 Euro cofinanțarea națională și este gestionat de Ministerul Afacerilor Interne în calitate de Operator de Program. Fondurile sunt destinate finanțării a 6 proiecte predefinite:

·"Consolidarea cooperării poliţieneşti dintre Norvegia şi România, pentru combaterea grupurilor infracţionale itinerante şi traficul de persoane" (3.376.667 euro).

·"Cooperare în domeniul migraţiei ilegale şi a protecţiei drepturilor omului" (170.310 euro).

·"Perspective naţionale privind compensaţiile acordate victimelor traficului de persoane" (250.000 euro).

·"Abordare integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile roma" (791,550 euro).

·"Combaterea criminalităţii economice la frontierele Schengen" (800,000 euro).

·"Consolidarea managementului ciclului informaţiilor în lupta împotriva crimei organizate şi a migraţiei ilegale, în vederea creşterii securităţii europene" (686,260 euro).

Informații complete despre programul RO 21 sunt disponibile pe website-ul http://www.norvegian.mai.gov.ro.