Înapoi

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 primește Premiul de excelență pentru importanța în dezvoltarea serviciilor sociale

Proiectul „Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc", finanțat din Granturile SEE 2009-2014, prin care 1.000 de tineri în dificultate primesc sprijin să se integreze social și profesional, a primit Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale în cadrul Galei Premiilor de Excelență Administrație.ro.

Proiectul este derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău în perioada februarie 2015 - decembrie 2016, cu finanțare prin Programul RO10 - CORAI, operator de program - FRDS.

Prin proiect au fost alocați aproximativ 1,18 milioane lei pentru înființarea unui centru de resurse unde 1.000 de tineri în dificultate din 35 de comunități sărace din județul Bacău, din care 200 de etnie roma, beneficiază de formare profesională, de informare și de orientare în carieră, de servicii educaționale și de recreere. Proiectul le oferă posibilitatea de a-și înregistra CV-ul în baza de date a site-ului proiectului www.crtbacau.ro, punându-le la dispoziție informații despre oportunitățile de angajare disponibile la nivel local, județean, național și european.

În plus, prin intermediul proiectului, 350 de părinți sau tutori au beneficiat de sprijin pentru conștientizarea nevoii de educație și susținere a tinerilor, iar 70 de specialiști și voluntari din domeniul social au participat la cursuri de formare, constituindu-se și o rețea de colaborare.

Anual, în cadrul Galei Premiilor de Excelență Administratie.ro sunt premiate cele mai importante proiecte derulate de instituțiile administrației publice locale.

Mai multe informații: