Înapoi

Proiectul Fundaţiei ADEPT Transilvania, co-finanțat prin granturi norvegiene în perioada de programare anterioară, premiat de Comisia Europeană

Publicat in  14-01-2013

Proiectul, co-finanțat cu fonduri de la guvernul Norvegiei, a câștigat premiul întâi la secțiunea 'Comunicare către beneficiari' în competiția 'Best CAP communication award' organizată de Directoratul General pentru Agricultură al Comisiei Europene (DG Agri) 
Fundația ADEPT a derulat mai multe activități în situl Natura 2000 Sighişoara-Târnava Mare. Au fost organizate întruniri cu fermierii pentru facilitarea absorbției fondurilor europene (numărul fermierilor beneficiari de plăți de agro-mediu din zonă este de 7 ori mai mare decât media în alte zone similare); au fost organizate cursuri de igienă a laptelui conform standardelor europene de calitate (veniturile obţinute din vânzarea laptelui crescând în Târnava Mare) și au fost organizate târguri în zone urbane, promovând produsele tradiționale și locale ale micilor producători. 
Dintre cele 118 proiecte europene propuse jurizării, au fost selectate 12 pentru faza finală a concursului. Proiectele au fost prezentate publicului, format din oficialități ale Comisiei Europene, reprezentanți ai presei din Europa, asociații de fermieri, ONG-uri etc. 
La categoria ‚Comunicare către beneficiari' Fundația ADEPT Transilvania a obținut cele mai multe voturi. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de către proiecte din Olanda și Spania. 
Juriul a apreciat proiectul Fundației ADEPT ca fiind: "O campanie care te inspiră, bazată pe analiza și înțelegerea profundă a nevoilor fermierilor mici din Transilvania. Cel mai bun exemplu de bune practici, la nivel european".