Apeluri de proiecte Apeluri de proiecte

Înapoi

Lansarea Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale aferente Masurii (B) pe Programul RO10

In cadrul Fondului pentru relatii bilaterale la nivel de program, FRDS anunta, deschiderea finantarilor destinate facilitarii schimbului si transferului  de cunostinte, tehnologie, experienta si bune practici in aria Programului, cu entitati din Statele donatoare sau organizatii internationale (Masura b). Finantarile se adreseaza Promotorilor de Proiect (PP) cu proiecte in implementare. Valoarea totala a fondurilor aferente Masurii (b) este de 100.000 de euro.

Cuantumul maxim al unei finantari este de 5.000 de euro, un PP putand accesa maxim doua finantari succesive. A doua cerere va putea fi depusa de PP doar dupa predarea Raportului privind activitatile bilaterale aferent primei finantari  si va  fi selectata doar daca va viza obiective diferite de/ complementare celor propuse/ realizate prin intermediul finantarii precedente.

PP si celelalte entitati implicate in activitatile bilaterale nu trebuie sa contribuie financiar pentru derularea acestor activitati, ci doar sa acopere acele costuri care depasesc 5.000 de euro, daca este cazul.

Aplicantii eligibili pot depune cereri de finantare in cadrul apelului aferent Masurii (b) incepand cu data de 28 septembrie 2015. Apelul de propuneri este unul continuu, urmand a fi inchis la data de 30 septembrie 2016, ora 15:00. Cererile de finanţare vor fi evaluate şi aprobate pe baza principiului "primul venit, primul servit". In cazul unui numar mare de solicitari primite de la PP,  care indeplinesc conditiile de finantare si depasesc alocarea financiara a apelului, OP poate inchide apelul inainte de 30 septembrie 2016.

Fondurile pentru relatii bilaterale aferente Masurii (b) vor fi acordate exclusiv pe baza unei cereri de finantare redactate in limba engleza.

Descarca documentele suport si afla mai multe informatii despre apel, accesand www.granturi-corai.ro