Vizite proiecte Vizite proiecte

Înapoi

Vizită la proiectul "Valorificarea resurselor de apă geotermală pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr.Agrippa Ionescu" localitatea Balotești, județul Ilfov

Astăzi, 14 octombrie 2015, reprezentanții Punctului Național de Contact și ai Administrației Fondului pentru Mediu au efectuat o vizită de monitorizare la proiectul „Valorificarea resurselor de aăa geotermală pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. Agrippa Ionescu" din cadrul programului RO 06 – Energie Regenerabilă, finanțat din Granturi SEE 2009-2014.

Proiectul are ca scop valorificarea resurselor de apă geotermală din perimetrul Balotești pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu", amplasat în comuna Balotești, folosind tehnologia islandeză prin utilizarea apei geotermale ca agent termic și apă caldă de consum.

În cadrul vizitei au fost prezentate lucrările efectuate până în prezent (a fost finalizat puțul pentru forare, la o adâncime de 3052 m; a fost turnată fundația pentru stația geotermală; au fost săpate șanțurile și montate conductele până la punctul termic al spitalului) și au fost evaluate lucrările ce vor fi efectuate până la 31.03.2016 (achizitionarea și montarea pompei ce va sosi din Islanda și finalizarea clădirii stației geotermale pe structură metalică).

Detalii Proiect:

Program: RO 06 - Energie Regenerabilă

Operator de program: Autoritatea Fondului pentru Mediu

Promotor de proiect: Consiliul Județean Ilfov

Valoarea totală: 9.732.546 lei (85% contributie SEE si 15% contribuție bugetul de stat (Fondul pentru Mediu)